Kamin Shirahata – Kamin Shirahata

Puolituntematon artisti Japanissa, täysin tuntematon Japanin ulkopuolella. Kamin Shirahatan (白波多カミン) onnistuin löytämään täysin sattumalta artisteja edes takas selaillessani. Maanläheisyys kuuluu tällä hetkellä yksiin suosikkiteemoistani, joten akustinen levy herätti mielenkiintoni lähes välittömästi. Tämä japanilainen laulaja-lauluntekijä ei suinkaan ole täysin uusi tapaus, vaan on soittanut kitaraa ainakin vuodesta 2011 saakka ja levy on järjestyksessään jo kolmas, joista vasta tämä on nimikkolevy.

Levy on perinteisehkö akustinen vetäisy, mutta jo heti ensimmäisestä kappaleesta kuulee, että Shirahata ei ole se perinteisin laulaja. Japanilaisten naislaulajien ääniasteikolla matalalla laulavan artistin epäpuhdas ääni tunkeutuu sen korkeudesta huolimatta luihin ja ytimiin. Monelle ääni voi olla liikaa ja jättää sen vuoksi artistin siikseen, mutta omille korvilleni se sopii vallan mainiosti.

Sävellykset noudattavat pitkälti samaa kaavaa, eivätkä eroa merkittävästi toisistaan. Välillä kitaran seuraan liittyvät rummut, basso tai joskus jopa toinen kitara, mutta päälähtöisesti äänessä on Shirahatan itsensä soittama akustinen. Kappaleet ovat yksinkertaisia, muutaman sävelen sovituksia, eikä monimutkaisia sävelkulkuja kuulla koko levyn reilun puolituntisen keston ajalla. Yksinkertaisuus sopii kuitenkin hyvin yhteen Shirahatan äänen kanssa, joten turha taiturointi olisi korkeintaan vaikuttanut ylimääräiseltä kokonaisuudessa.

Joulukuussa julkaistu いますぐ消えたい nousee levyn vahvimmaksi tuotokseksi, sillä se on muita hieman väsähtäneen oloisia kappeleita enegisempi ja tuntuu siksi virkistävältä piristysruiskeelta. Suomennettuna kappale on Haluan kadota nyt, mille on varmasti hyvä selitys. Aivan varmasti on ;__; (en löytänyt sanoja mistään) Toinen mainitsemisen arvoinen kappale on 姉弟 (puoliksi ihan vain musiikkivideon takia (suomeksi muuten sisarukset)), joka edustaa levyn rauhallisempaa entia.

Levyn balladimaisuus aukeaisi varmasti huomattavasti paremmin kielitaidon myötä (tulen valittamaan tästä tulevaisuudessakin asd), mutta näillä eväilläkin se on kaikesta huolimatta korvia hivelevää kuunneltavaa. Aikaisemmat julkaisut くだもの ja ランドセルカバーのゆくえ ovat myös ainutlaatuisia, joten jos satut saamaan ne käsiisi, kohtele niitä kuin aarteita.

 

Jätä kommentti